×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Μπάπκα (Σοκολατένιο Τσουρέκι) | Σταύρος Βαρθαλίτης

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας25’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος30’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη: 

180γρ. χλιαρό νερό (32 βαθμοί κελσίου) 

12γρ. ξηρή μαγιά (ή 30γρ. νωπή μαγιά) 

500γρ. αλεύρι για τσουρέκι 

100γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 

3γρ. αλάτι 

3 μεγάλα αυγά 

150γρ. ανάλατο βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου 


Για τη γέμιση: 

20γρ. ζάχαρη καστανή 

20γρ. κακάο σε σκόνη 

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 πρέζα αλάτι 

40 γρ. βούτυρο λιωμένο

200 γρ. κουβερτούρα 65%, κακάο σε κομμάτια 


Για το σιρόπι:

260γρ. νερό 

260γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 


Για το σερβίρισμα:

100 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη 

Εκτέλεση συνταγής

1)Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαγιά, μια πρέζα ζάχαρη, το χλιαρό νερό και αφήνουμε τη μαγιά για περίπου δέκα λεπτά “να ζωντανέψει”.

2)Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με τον γάντζο για λίγο. Έπειτα, σπάμε τρία αυγά και τα προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε ξανά για 1-2 λεπτά με τον γάντζο. 

3)Προσθέτουμε το νεράκι με τη μαγιά και χτυπάμε για περίπου 8 λεπτά. Έπειτα κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τα προσθέτουμε διαδοχικά στον κάδο και χτυπάμε για επιπέλον 8 λεπτά.

4)Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο λάδι και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 10-12 ώρες στο ψυγείο καλυμμένο με μεβράνη.

5)Για να ανοίξουμε το ζυμάρι ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας. Ανοίγουμε προσθέτοντας  σταδιακά λίγο αλεύρι για να διευκολύνουμε το άνοιγμα σε σχήμα ορθογώνιο. 

6)Απλώνουμε στο ζυμάρι λίγο βούτυρο λιωμένο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κακάο-κανέλα-αλάτι. Έπειτα, απλώνουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά. 

7)Κόβουμε στη μέση κατά μήκος το ρολό και πλέκουμε τις λωρίδες. Το βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μια ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα. 

8)Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς. 

9)Για το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 

10)Αφού έχει κρυώσει το τσουρέκι μας, απλώνουμε με ένα πινέλο το σιρόπι στην πάνω πλευρά. 

11)Σερβίρουμε απλώνοντας λευκή σοκολάτα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!