Info
2 φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε μπουκιές
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. κορν φλάουερ ή ρυζάλευρο
330 γρ. μπύρα παγωμένη
50 γρ. τσίπουρο
60-100 γρ. νερό παγωμένο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
Για τη σκορδαλιά με γιαούρτι:
700-800 γρ. πατάτες ή 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κ.γ. αλάτι
3-4 σκελίδες σκόρδο
180 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. μηλόξιδο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1)Ξεκινάμε με το κουρκούτι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την παγωμένη μπύρα, 60ml νερό, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και το ρυζάλευρο. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
2)Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε 300 γρ. αλεύρι.
3)Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και αλατίζουμε. Βουτάμε το κάθε κομμάτι πρώτα στο πιάτο με το αλεύρι και έπειτα στο κουρκούτι.
4)Σε μια κατσαρόλα με καυτό ηλιέλαιο προσθέτουμε σιγά σιγά τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Για να μην κολλήσει ο μπακαλιάρος στο πάτο, περιμένουμε να ψηθεί λίγο στην άκρη πριν τον αφήσουμε ολοκληρωτικά στο λάδι. Για την ποσότητα του μπακαλιάρου που έχουμε στη συνταγή μας θα χρειαστεί να τηγανίσουμε σε δύο δόσεις.
5)Όταν ολοκληρωθεί το τηγάνισμα, βγάζουμε τα κομμάτια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
6)Για τη σκορδαλιά: πολτοποιούμε τις πατάτες που έχουμε βράσει και χτυπάμε σε ένα μπλέντερ 3-4 σκελίδες σκόρδο, μηλόξιδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ενώνουμε τον πουρέ με το περιεχόμενο του μπλέντερ και προθέτουμε δύο κουταλιές γιαούρτι.
7)Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά με θυμάρι και φρέσκο κρεμμύδι.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.