×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Μοσχάρι με δαμάσκηνα | Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

1½ κιλό μοσχάρι βασιλοπούλα ή νουά σπάλας (ολόκληρο κομμάτι)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 κλωνάρι μαϊντανό

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο

1/2 φλ. βαλσάμικο ξίδι

1/2 πορτοκάλι

250 γραμ. δαμάσκηνα

250 γραμ. βρασμένα κάστανα

250 ml κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη)

250 ml ζωμός κρέατος ή νερό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Για το σερβίρισμα

καρότα γλασέ

βρασμένα κάστανα

πουρές γλυκοπατάτας

Εκτέλεση συνταγής

  • Eπιλέγουμε κομμάτι από μοσχάρι, από τη σπάλα. Ιδανικά θα χρησιμοποιήσουμε βασιλοπούλα ή νουά σπάλας από νεαρό μοσχάρι (μοσχίδα). Αφήνουμε το μοσχάρι για 20′ στο πάγκο της κουζίνας, σκεπασμένο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Δένουμε πρώτα με σπάγκο ψησίματος το κρέας για να κρατήσει τη φόρμα του.
  • Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αλείφουμε με τα χέρια, να πάει παντού το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή χύτρα.
  • Ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, μέχρι να κάνει κρούστα. Αυτή η διαδικασία διαρκεί γύρω στα 6-8 λεπτά.
  • Όταν ροδίσει το μοσχάρι, το βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα και τα σοτάρουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ξίδι βαλσάμικο και αφήνουμε 2΄-3΄ να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, στίβουμε το πορτοκάλι και αφήνουμε το κομμάτι πορτοκαλιού μέσα στη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στη σάλτσα.
  • Σφραγίζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε το τρυφερό μοσχάρι στη χύτρα, σε χαμηλή φωτιά, για 1 ώρα.
  • Αφού γίνει το μοσχάρι βραστό στη χύτρα, το βγάζουμε σε πιατέλα και διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
  • Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα κάστανα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά να γλασάρει και να πυκνώσει.
  • Αφαιρούμε το σπάγκο ψησίματος από το κρέας και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μοσχάρι. 
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα το μοσχάρι και περιχύνουμε με τα δαμάσκηνα και τη σάλτσα.
  • Το μοσχάρι με δαμάσκηνα, κάστανα και μαυροδάφνη, συνοδεύεται τέλεια με πουρέ και αρακά.
Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!