Info
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
600 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια, ψημένες στον ατμό μέχρι να είναι πολύ μαλακές
40 γρ. βούτυρο
60 γρ. γάλα
¼ κ.γ. ξηρό τσίλι (αν δεν έχετε, βάλτε απλό τσίλι)
1/8 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. maple syrup (σιρόπι σφενδάμνου)
Αλάτι και πιπέρι
Για τη βάση:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. jalapeno ψιλοκομμένο
60 γρ νερό + 1 κύβος κοτόπουλου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
200 γρ. μαγειρεμένα μαύρα φασόλια (100 γρ. ωμά, μαγειρεμένα και στραγγισμένα)
1 φλιτζάνι φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
½ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για σερβίρισμα
100 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα:
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
200 γρ. τυρί Cottage
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν καλά! Προσθέτουμε το τσίλι, την κανέλα, το maple syrup, το τυρί τσένταρ και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα και το jalapeno. Μαγειρεύουμε άλλα 5 με 10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και τον πελτέ ντομάτας, μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια τα μαύρα φασόλια, το ζαμπόν, το κόλιαντρο και το τυρί. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
3. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη γέμιση ανάμεσα σε 4 ταψάκια. Απλώνουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας πάνω από κάθε πίτα. Τοποθετούμε τα ταψάκια σε ένα πιο μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο, αβοκάντο και συνοδεύουμε με το τυρί cottage.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.