Info
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
100 γρ. πράσινες ελιές με μπούκοβο
100 γρ. πράσινες ελιές
2 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
½ ποτήρι νερό
1 κ.γ. ρίγανη
μια πρέζα μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
2. Ζεσταίνουμε τις 2 από τις 4 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο, μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι, και ψήνουμε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά τους. Μαγειρεύουμε μέχρι τα μπούτια να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι μας και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το βαλσαμικό ξύδι και το νερό. Έπειτα, προσθέτουμε την ρίγανη, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί περίπου 2 λεπτά.
4. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.