Info
80 γρ. ινδοκάρυδο
340 γρ. αλεύρι
2 καλά γεμάτα κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
320 ml γάλα βρόμης
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλάκια matcha powder
Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Για το γλάσο:
120 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
Νιφάδες καρύδας
Ξύσμα φλούδας από 1 λαιμ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καρύδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το matcha και τη φλούδα λεμονιού. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν.
3. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι που ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα φλούδας λεμονιού.
5. Τοποθετούμε το κέικ πάνω σε μια πιατέλα και αλείφουμε με το γλάσο χρησιμοποιώντας μια icing σπάτουλα. Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.