×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Μαρμελάδα με εσπεριδοειδή από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος50’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 2 βαζάκια (250ml το καθένα)

150 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (από περίπου 1 μεγάλο πορτοκάλι)

50 ml χυμός λεμονιού (από περίπου 1 λεμόνι)

50 ml χυμός grapefruit (από περίπου ½ grapefruit)

250 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη

Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση συνταγής

1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τo πορτοκάλι. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες καθαρίζουμε τη φλούδα του και την κόβουμε σε λεπτά στικ. 

2. Στύβουμε την ποσότητα χυμού πορτοκαλιού, λεμονιού και grapefruit που θα χρειαστούμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και κοχλάζουμε σταθερά για 50 λεπτά. 

3. Όταν περάσει ο χρόνος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βαζάκια μας με τη μαρμελάδα. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς προτού σφραγίσουμε τα βαζάκια. Η μαρμελάδα μας διατηρείται στο ψυγείο.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!