Info
20 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μακαρόνια πέννες ολικής αλέσεως
1 λίτρο νερό
500 γρ. γάλα βρόμης
200 γρ. κρέμα vegan
200 γρ. vegan τυρί, τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2-3 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
40 γρ. φρυγανιά
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 22 Χ 28 Χ 6 εκ.
2. Σε μια κατσαρόλα για ζυμαρικά ζεσταίνουμε το νερό σε δυνατή φωτιά για να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
3.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 του τυριού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα το τσίλι. Τέλος, προσθέτουμε το σπανάκι.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ρίχνουμε τη φρυγανιά ομοιόμορφα πάνω από το φαγητό μας και πασπαλίζουμε με το λάδι.
5. Ψήνουμε μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει, για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.