Info
250 γρ. ζυμαρικά fettuccine ολικής αλέσεως
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. σκόρδο τριμμένο
½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
¼ κ.γ. σπόροι μάραθου (γλυκάνισο)
1 πρέζα μπούκοβο
30 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 κ.γ. ρίγανη
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και περισσότερη για το σερβίρισμα
80 γρ. βότκα
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες
50 γρ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. λευκό ξίδι
100 γρ. γάλα
15 γρ. αλατισμένο βούτυρο
15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό μας και το αφήνουμε να βράσει έντονα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τη βότκα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στη σάλτσα περίπου ¼ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και ανακατεύουμε.
3. Στον κάδο του πολυμίξερ, ρίχνουμε τις κόκκινες πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας, το ξίδι, το γάλα και το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το περιεχόμενο στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
4. Με τη χρήση λαβίδων ζυμαρικών, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά και τα φύλλα βασιλικού στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στη σάλτσα επιπλέον νερό ζυμαρικών για να έχουμε την υφή που θέλουμε.
5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά ανάμεσα στα πιάτα και σερβίρουμε με επιπλέον τυρί, αν θέλουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.