Info
Για την πικάντικη φρυγανιά:
50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
150 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
¼ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
200 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα αντζούγιες
1 κ.γ. κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
70 γρ. ανάμεικτες πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξουμε την πικάντικη φρυγανιά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι η φρυγανιά να τραγανίσει και να χρυσαφίσει. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζυμαρικών, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ τηγάνι. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, την ντομάτα και τον χυμό λεμονιού.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα στο γουόκ. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπολ σερβιρίσματος, απλώνουμε επάνω λίγη φρυγανιά και σερβίρουμε. Η φρυγανιά είναι περισσότερη απ’ ό,τι θα χρειαστούμε αλλά μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για μια άλλη φορά.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.