Info
300 γραμ. τυρί cheddar
150 γραμ. γραβιέρα
50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
3 καρότα
2 κόκκινες πιπεριές (τύπου Φλωρίνης)
500 γραμ. ζυμαρικά κοραλάκια
110 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. αρακά
125 γραμ. βούτυρο
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. Μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγογδάρτη για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει ελαφρώς η μπεσαμέλ.
Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα 200 γραμ. από το cheddar και όλη τη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, μαζί με το λάδι και τα υγρά τους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά με τον αρακά, και ανακατεύουμε καλά, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 100 γραμ. από το cheddar, μαζί με την παρμεζάνα.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι τα τυριά να κάνουνε μια χρυσή κρούστα από πάνω.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.