×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Μακαρονάδα με φρέσκα βότανα κήπου, ελιές και παρμεζάνα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες (μπούκοβο)

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

Το ξύσμα φλούδας ενός λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

100 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

500 γρ. μακαρόνια Fettuccini ολικής αλέσεως la molisana integrale

60 γρ. λευκό κρασί

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη φλούδα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τις ελιές. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα για ζυμαρικά βάζουμε αλατισμένο νερό και το κοχλάζουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.

3. Προσθέτουμε στα ζεστά ζυμαρικά το περιεχόμενο της κατσαρόλας με λάδι και ελιές, το κρασί και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον άνηθο, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.

4. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε κάθε πιάτο και απολαμβάνουμε!

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!