Info
Για 2 μεγάλες ή 4 μικρές μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
1 συσκευασία, 4 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε κομμάτια
200 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
½ συσκευασία (200 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες, κονσέρβα
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. ζάχαρη
¼ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι - πιπέρι
4 αβγά
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για να σερβίρουμε:
Φρυγανισμένο κουλούρι
1. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τους κύβους χαλουμιού και τηγανίζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.
2. Σχηματίζουμε 4 λακκάκια στο μείγμα και σπάμε τα αβγά απευθείας στο καυτό τηγάνι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 2 λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10 επιπλέον λεπτά για να ψηθούν οι κορυφές των αβγών. Μόλις τα αβγά ψηθούν όπως τα θέλουμε, χωρίζουμε σε 2 ή 4 σημεία και τα απολαμβάνουμε σε φρυγανισμένο ψωμί. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι για γεύση, αν θέλουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2025 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.