Info
Για το ψάρι:
2 μεγάλα φιλέτα λαβράκι χωρίς δέρμα και κόκκαλα
Ξύσμα φλούδας από ½ πορτοκάλι
2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τις φακές Beluga:
120 γρ. ξηρές φακές Beluga, βρασμένες, στραγγισμένες και έτοιμες για κατανάλωση
Χυμός από ½ πορτοκάλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα σπανάκι
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο λαβράκι, σε 2 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτου στρωμένα με λαδόχαρτο. Ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε τα φιλέτα. Τραβάμε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω και περιστρέφουμε τις άκρες μαζί για να φτιάξουμε ατομικά πακετάκια. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τις φακές σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το αλάτι το πιπέρι, τα φύλλα σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Μοιράζουμε τις φακές σε 2 πιάτα και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα λαβράκι. Πασπαλίζουμε με τυχόν χυμούς ψησίματος που έμειναν στο αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε αμέσως.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.