Info
1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
500 γρ. Fettuccine ολικής άλεσης
Για το πέστο:
35 γρ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
30 γρ. φύλλα ρόκας
1 πιπεριά χαλαπένιο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
35 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
35 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνας
40 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας
Αλάτι και πιπέρι
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών βράζουμε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε κρατώντας τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.
3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το πέστο. Στο μπλέντερ ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη ρόκα, την πιπεριά χαλαπένιο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τους ξηρούς καρπούς, την τριμμένη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών για να αραιώσει.
4. Προσθέτουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.