Info
1/2 φλ. λιναρόσπορος ωμός
1/2 φλ. σπόρους chia
1/2 φλ. κολοκυθόσπορος
1/2 φλ. σουσάμι και μαυροσίσαμο
1/4 φλ. κινόα
Λίγο ανθό αλατιού
1 φλ. νερό
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα
Βάζουμε στο μπλέντερ 2 κ.σ. από τον λιναρόσπορο.
Τον αλέθουμε όσο πιο λεπτό γίνεται.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλεσμένο λιναρόσπορο και ολόκληρο, chia, κολοκυθόσπορο, σουσάμι και μαυροσίσαμο, κινόα και μια πρέζα αλάτι.
Περιχύνουμε τα υλικά με 1 φλ νερό.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα για κράκερ να σταθεί το λιγότερο για 20’.
Μετά από 20′ το μείγμα μοιάζει κολλώδες.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι κ ισιώνουμε σε λεπτή στρώση.
Ψήνουμε τα κράκερ για 20′.
Όσο ακόμα είναι μαλακό το μείγμα το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε τα κράκερ σε επιθυμητά κομμάτια μικρά ή μεγάλα.
Αναποδογυρίζουμε τα κράκερ στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα κράκερ να κρυώσουν τελείως και τα συντηρούμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.
Σερβίρουμε με φυτικό τυρί κρέμα ή φυτικό γιαούρτι και κόκκινα φρούτα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.