Info
145 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
50 γρ. ζάχαρη άχνη
220 γρ. - 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
½ κουταλάκι baking powder
20 ml κονιάκ
½ κουταλάκι vanilla essence
70 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
300 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για δεκαπέντε λεπτά περίπου μέχρι να αφρίσει το μείγμα και ο όγκος του σχεδόν να διπλασιαστεί.
2. Προσθέτουμε στον κάδο σιγά-σιγά το αλεύρι, το baking powder, το κονιάκ, τη βανίλια και ζυμώνουμε με το χέρι. Τελευταία προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια των 30 γρ. (αν θέλετε, μπορείτε να τους κάνετε πιο μεγάλους, αλλά θα πρέπει να μείνουν περισσότερη ώρα στον φούρνο για να ψηθούν).
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα και στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στη λαμαρίνα και τους ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας της ζάχαρης άχνης και την απλώνουμε στη βάση του μπολ. Όσο οι κουραμπιέδες είναι ζεστοί, τους τοποθετούμε στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη. Τους καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.