Info
Για 28 κουλουράκια:
120 γρ. ακατέργαστο ταχίνι
90 γρ. ζάχαρη coconut sugar
180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
80 ml νερό
80 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους
80 γρ. σουσάμι
1. Σ’ ένα πολυμίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και το σουσάμι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ζύμη σαν μια μεγάλη μπάλα. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε με τη ζύμη για λίγα δευτερόλεπτα, απλώς για να ενσωματωθούν αλλά να μη θρυμματιστούν εντελώς.
2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (20 γρ. το καθένα).
3. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το σουσάμι. Ρίχνουμε το κάθε μπαλάκι στο μπολ με το σουσάμι και γυρίζουμε ένα-ένα για να κολλήσει στην επιφάνειά τους. Τα τοποθετούμε αραιά σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα πατάμε λίγο με την παλάμη μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά.
4. Όταν περάσει ο χρόνος, δεν τα βγάζουμε από τον φούρνο αλλά τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον φούρνο για να γίνουν έξτρα τραγανιστά. Διατηρούμε σφραγισμένα μέχρι και 3 βδομάδες.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.