×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κοτόπουλο Cajun | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος45’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για το κοτόπουλο Cajun:

1 ολόκληρο κοτόπουλο γύρω στο 1-1/2 κιλό

1 λεμόνι χυμό και ξύσμα

1 μικρό κεφάλι σκόρδο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Για τη μαρινάδα:

1 κ.σ. βούτυρο μαλακό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο


Για το σερβίρισμα:

σαλάτα εποχής


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα

Βάζουμε το ανοιγμένο κοτόπουλο στον πάγκο με το στήθος προς τα εμάς να το βλέπουμε. Πιέζουμε δυνατά ακουμπώντας τις παλάμες πάνω στο στήθος ώστε να πλατύνεις το κοτόπουλο και να ανοίξει σε διάσταση.

Στεγνώνουνε πολύ καλά το κοτόπουλο γύρω γύρω με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα.

Αλείφουμε ολόγυρα το στεγνό κοτόπουλο με την μαρινάδα.

Ακουμπάμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.

Βάζουμε επάνω το κοτόπουλο.

Κόβουμε το ολόκληρο κεφάλι σκόρδο στη μέση και το ακουμπάμε στο ταψί.

Βάζουμε το κοτόπουλο στον φούρνο.

Ψήνουμε για περίπου 40-45’ μέχρι να ροδίσει καλά η πέτσα του κοτόπουλου και να ψηθεί σωστά.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος περιχύνουνε δυο τρεις φορές το κοτόπουλο με τα ζουμάκια του ταψιού.

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο

Γέρνουμε το ταψί και παίρνουμε όλα τα ζουμιά. Τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα του.

Βάζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.

Ζουλάμε το ψημένο σκόρδο κ παίρνουμε την πούλπα – κρέμα του σκόρδου που ψήθηκε και έχει μαλακώσει πολύ. Την ρίχνουμε στην σάλτσα και ανακατεύουμε με σύρμα. Πετάμε τις φλούδες του σκόρδου.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα κοτόπουλου χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για 5-6´ να συμπυκνωθεί και να μειωθεί στο μισό του όγκου της.

Τότε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τον μαϊντανό.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρουμε με σάλτσα Cajun και σαλάτα εποχής.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!