Info
1 κιλό κολοκυθοκορφάδες μαζί με τα λουλούδια τους
4 τρυφερά κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
1 μεγάλη ντομάτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Ξερή μυζήθρα (προαιρετικά)
Λίγο ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις κολοκυθοκορφάδες από τις ίνες τους με ένα μαχαιράκι όπως καθαρίζουμε το σέλερι.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα.
Τις πλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες με τα λουλούδια τους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια , τις πατάτες κομμένες στη μέση, τη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και το χοντροκομμένο δυόσμο.
Τέλος, βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ανάλογα με το πόσο τρυφερές είναι οι κολοκυθοκορφαδες.
Στο τέλος το φαγητό είναι σαν λαδερό με ζουμάκια.
Σερβίρεται σε βαθιά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε τις κολοκυθοκορφαδες με μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Εναλλακτικά βάλτε τρίμματα φέτας.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.