Info
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μέτρια, ώριμη ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. χυμός λάιμ
¼ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
½ κ.γ. κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
Για τα μπολ:
100 γρ. άψητη κινόα
50 γρ. γάλα καρύδας
150 γρ. νερό
100 γρ. ξυρά μαύρα φασόλια ( ψηνουμε 100 γρ. ομά φασόλια για 10 λεπτά στην χύτρα ταχίτητας η αγοράζουμε ετοιμα σε κονσέρβα από το εμπόριο)
100 γρ. καλαμπόκι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
Για τις γλυκοπατάτες:
400 γρ. (περίπου 2 μέτριες) γλυκοπατάτες, κομμένες σε μοίρες
10 γρ. ελαιόλαδο για να βουρτσίσουμε τις πατάτες
Αλάτι + πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Ψιλοκομμένη καυτή κόκκινη πιπεριά
Ντοματίνια
Φρέσκα βότανα
1. Λιώνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ και προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το σκόρδο, την πάπρικα, το τζίντζερ, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
2. Για να φτιάξουμε την κινόα, προσθέτουμε το νερό και το γάλα καρύδας σε κατσαρόλι και κοχλάζουμε. Προσθέτουμε την κινόα, καλύπτουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
3. Για να φτιάξουμε τις γλυκοπατάτες: Ζεσταίνουμε νερό και προσθέτουμε τις φέτες γλυκοπατάτας και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ταψί. Αλείφουμε τις γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C για 10-15 λεπτά.
4. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε την κινόα σε πιάτα ή μπολ. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, το κόλιαντρο, πιπεριά ψιλοκομμένη, ντοματίνια και τα αγαπημένα σας βότανα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.