Info
200 γραμ. σοκολάτα 60% ή 70%
400 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος 35%
40 γραμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
4 αυγά
60 γραμ. ζάχαρη
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν. Προσοχή, όχι να βράσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Με σύρμα ανάδευσης, τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά τα υλικά, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σχηματίζεται παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας. Να τραβάς δηλαδή γραμμή με το δάχτυλο στη κουτάλα, και η γραμμή να μένει ανοιχτή.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στην έτοιμη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, χάνει λίγο τον όγκο του, όπως τα σουφλέ.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή το κέικ, και το βάζουμε σε πιατέλα.
Το κείκ ψυγείου σερβίρεται πάντα παγωμένο, με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.