Info
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. καρύδα
150 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. ζάχαρη
75 γρ. σκόνη κακάο
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. mixed spice
3 αβγά
250 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. ζεστό νερό
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
Για το frosting αλατισμένης καραμέλας:
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το τελείωμα:
1/4 φλιτζάνι αλατισμένα φιστίκια ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα
50 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την καρύδα, τη μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το mixed spice, τα αβγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε 50 λεπτά.
3. Παράλληλα, φτιάχνουμε το frosting. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε το frosting στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
4. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφαιρούμε από το ταψί και αλείφουμε επάνω το frosting.
5. Πασπαλίζουμε το κέικ γενναιόδωρα με τα φιστίκια και λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα αν θέλουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.