×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κέικ με ελαιόλαδο και χαμομήλι σερβιρισμένο με αναρή και σμέουρα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

250 γρ. γάλα

2 κ.γ. ξηρό χαμομήλι

150 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, συν 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού

200 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. βανίλια

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

2 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα

Χτυπημένη κρέμα αναρής

Θυμαρίσιο μέλι


Εκτέλεση συνταγής

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Λαδώνουμε ένα ταψί loaf pan 26 εκ. με ελαιόλαδο και στρώνουμε με λαδόκολλα, αν δεν είναι αντικολλητικό.

2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το χαμομήλι μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην κοχλάσει. Αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά και σουρώνουμε το γάλα σε ένα φλιτζάνι.

3. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

4. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του κέικ και αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μία πιατέλα. Αναποδογυρίζουμε ξανά σε μια πλάκα σερβιρίσματος. Αφήνουμε να κρυώσει.

5. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη χτυπημένη αναρή. Σερβίρουμε το κέικ κομμένο σε φέτες με τη χτυπημένη αναρή και τα σμέουρα. Πασπαλίζουμε με το θυμαρίσιο μέλι και σερβίρουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!