×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κέικ με αχλάδια από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας30’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος50’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

4 μέτρια ολόκληρα αχλάδια, καθαρισμένα από φλούδα με το κοτσανάκι τους

250 γρ. κόκκινο κρασί

100 γρ. ζάχαρη

350 γρ. νερό

1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα

1 κουταλάκι αλεσμένο κάρδαμο

Για το κέικ:

85 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

240 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές φρέσκα πιπερόριζα, τριμμένη

1 κουταλάκι αλάτι

180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη

20 γρ. baking powder


Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το κάρδαμο. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 °C και στρώνουμε τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 33 εκ. με λαδόχαρτο. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη βάση των ψημένων αχλαδιών για να είναι επίπεδη.

3. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ μας ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

4. Τοποθετούμε τα αχλάδια το ένα δίπλα στο άλλο στο στρωμένο με χαρτί ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα κέικ. Ισιώνουμε το μείγμα για να είναι επίπεδο και βάζουμε το κέικ στον φούρνο για 50 λεπτά.

5. Αν θέλουμε τo σερβίρουμε με σπιτική κρέμα κάσταρντ (Custard Cream).

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!