Info
4 μέτρια ολόκληρα αχλάδια, καθαρισμένα από φλούδα με το κοτσανάκι τους
250 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι αλεσμένο κάρδαμο
Για το κέικ:
85 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
240 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές φρέσκα πιπερόριζα, τριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
20 γρ. baking powder
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το κάρδαμο. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 °C και στρώνουμε τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού 33 εκ. με λαδόχαρτο. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη βάση των ψημένων αχλαδιών για να είναι επίπεδη.
3. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ μας ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
4. Τοποθετούμε τα αχλάδια το ένα δίπλα στο άλλο στο στρωμένο με χαρτί ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα κέικ. Ισιώνουμε το μείγμα για να είναι επίπεδο και βάζουμε το κέικ στον φούρνο για 50 λεπτά.
5. Αν θέλουμε τo σερβίρουμε με σπιτική κρέμα κάσταρντ (Custard Cream).
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.