×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κέικ με αμύγδαλα και πορτοκάλι από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος60’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

ξύσμα φλούδας από 1 μεγάλο πορτοκάλι

½ κ.γ. αλάτι

30 ml λευκό ξίδι

450 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου 

120 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. coconut sugar ή απλή καστανή ζάχαρη

½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (almond extract)

80 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα + έξτρα για το πάνω μέρος του κέικ

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλάτι, το ξίδι, το γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν.

3. Χρησιμοποιώντας πάλι τη σπάτουλα, μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι που ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο του κέικ θα βγει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

4. Τοποθετούμε το κέικ πάνω σε μια πιατέλα, κόβουμε σε 10 μερίδες, πασπαλίζουμε με τα έξτρα αμύγδαλα και απολαμβάνουμε!

 

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!