Info
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αβγά, χτυπημένα
Λίγες σταγόνες almond essence
60 γρ. γάλα
100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
150 γρ. μαρμελάδα “Πορτοκάλι & Τζίντζερ”
25 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό ταψί 28 Χ 10 εκ. Αν το ταψί μας δεν είναι αντικολλητικό, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση του με λαδόχαρτο.
2. Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το almond essence και το γάλα στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.
3. Αδειάζουμε το μισό μείγμα κέικ στο ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ. Στη συνέχεια σκορπάμε τα αμύγδαλα στην κορυφή του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί στο ταψί για 20- 30 λεπτά για να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.