×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Κεφτεδάκια κοτόπουλου 30 λεπτών, τύπου Coq au Vin από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 4 μερίδες

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου

1 αβγό

40 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

2 φλιτζάνια μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες

250 γρ. νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

200 γρ. (1 συσκευασία) χυμός ντομάτας

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι θυμάρι

Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου

1 καλά γεμάτο κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό

½ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ρύζι ή πουρές πατάτας για το σερβίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώνουμε ένα ταψί  με λαδόκολλα.

2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, το αβγό, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους μπάλας ping pong (θα κάνει 15-20 κεφτεδάκια). Τοποθετούμε τα έτοιμα κεφτεδάκια στο ταψί. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

3. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το μπέικον σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Στο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε άλλα 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό, τον χυμό και πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο στο νερό. Φέρνουμε τη σάλτσα σε βρασμό. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

4. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα πάνω από ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Χρήσιμη οικολογική συμβουλή:

Για να παγώσετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα: Βάζουμε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα σε ένα δοχείο που είναι ασφαλές για καταψύκτη. Παγώνουμε για έως και 3 μήνες. Για να ξεπαγώσουμε, αφήνουμε από την προηγουμένη νύχτα στο ψυγείο. Κατόπιν ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας το νερό εάν απαιτείται για να λεπτύνει τη σάλτσα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!