Info
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 κ.σ. ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ (Thai Curry Paste)
500 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
250 γρ. χοντρές φακές
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
30 γρ. (1 γεμάτη) κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
1 κονσέρβα (400 γρ.) γάλα καρύδας
Χυμός από 1 λάιμ
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
200 γρ. ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
Σπόροι ροδιού
Φύλλα κόλιανδρου
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε 1 λεπτό. Έπειτα, προσθέτουμε το τζίντζερ, τις φακές και τις γλυκοπατάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό.
2. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας, τον χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για να κοχλάσει έντονα. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και οι γλυκοπατάτες.
3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
4. Για το σερβίρισμα, μοιράζουμε το ρύζι σε μπολ και τοποθετούμε κουταλιές κάρυ από πάνω. Τελειώνουμε με φύλλα κόλιανδρου, ρόδι και απολαμβάνουμε!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.