Info
10 γρ. λάδι καρύδας
2 κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. λιωμένο σκόρδο
400 γρ. φρέσκες ντομάτες, θρυμματισμένες στο μπλέντερ
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
400 γρ. νερό
200 γρ. φασόλια mung καλά ξεπλυμένα
100 γρ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
8 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε δυνατή φωτιά.
2. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσει, προσέχοντας να μην καεί.
3. Προσθέτουμε τις θρυμματισμένες ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το chili σε σκόνη. Ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το νερό, τα φασόλια και το γάλα καρύδας. Αυξάνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Μόλις το κάρυ έρθει σε βράσιμο, προσθέτουμε μέσα το κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού.
5. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα μία ή δύο φορές.
6. Σερβίρουμε το κάρυ ζεστό με ρύζι μπασμάτι.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.