Info
12 βερίκοκα (αφαιρούμε τα κουκούτσια)
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 μεγάλα αβγά
3/4 φλ. γάλα φρέσκο
λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
Για την καραμέλα:
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό
Για την καραμέλα:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση (αφού πάρουν βράση δεν ανακατεύουμε ξανά).
Μόλις γίνει η καραμέλα διάφανη, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα την ξανθιά καραμέλα για την πίτα με τα βερίκοκα.
Μόλις κρυώσει θα γίνει σαν τζάμι.
Για την πίτα:
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη, για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Λίγο λίγο, εναλλάξ, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. (Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.)
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Στρώνουμε σε σειρά τα βερίκοκα πάνω στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε τα φιστίκια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα.
Το ψήνουμε στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 55΄.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.