Info
70 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
160 γρ. διάφορα γλυκά κουταλιού κομμένα σε κομματάκια
70 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Για το σιρόπι:
1.1 λίτρα νερό
600 γρ. σουμάδα
Για να σερβίρουμε:
3 κουταλιές γλυκό κεράσι με το σιρόπι του
Λίγα από τα χοντροκομμένα αμύγδαλα
1. Θα χρειαστούμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε καλά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης.
3. Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη πιο μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την σουμάδα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι απ’ τη φωτιά.
4. Στην κατσαρόλα που ψήνουμε το σιμιγδάλι, ρίχνουμε με μια κουτάλα σούπας το ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε γρήγορα. Για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί το μείγμα με την προσθήκη του ζεστού σιροπιού φουσκώνει και πιτσιλάει. Όταν απορροφήσει το σιρόπι, ρίχνουμε την επόμενη δόση με το σιρόπι ανακατεύοντας γρήγορα με τη σπάτουλα σιλικόνης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Τέλος, προσθέτουμε μέσα στον χαλβά τα ¾ από τα αμύγδαλα και τα κομμένα γλυκά.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. Το πιέζουμε προσεκτικά για να εφαρμόσει ο ζεστός χαλβάς στο σχήμα της φόρμας και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με το γλυκό κεράσι και τα αμύγδαλα που κρατήσαμε πίσω. Τον κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.