Info
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια νερό
80 γρ. καρύδια σπασμένα
80 γρ. φουντούκια σπασμένα
1 βανιλίνη
Λευκή σοκολάτα για το σερβίρισμα
1)Σε μια κατσαρόλα, πάνω στην φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσουμε.
2)Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
3)Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με το σιμιγδάλι.
4)Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα
5)Αφαιρούμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τα καρύδια, τα φουντούκια και τη βανιλίνη.
6)Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κείκ και το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες. Έπειτα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το χαλβά με λιωμένη λευκή σοκολάτα και καρύδια.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.