Info
8 μπισκότα τύπου digestive ( περίπου 110 γρ.)
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (395 γρ.)
3 κρόκους αυγών
90 γρ. χυμο από φρέσκα λεμόνια (περίπου 3-4 λεμόνια, εξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι)
ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
Φυλλαράκια δυόσμου για decor
Σακουλάκια με ζιπ κλείσιμο για να σπάσουμε τα μπισκότα.
Μεμβράνη
Βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Βάζουμε τα μπισκότα στη σακούλα και τα σπάμε ρολάροντας τον πλάστη από πάνω μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα μπισκότα σε μορφή σκόνης, το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα τοποθετούμε 1-2 κουταλιές από αυτό στις θήκες για cupcakes. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρει τη μορφή της τάρτας.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Kρέμα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Το μείγμα αρχικά θα γίνει πιο ρευστό καθώς ζεσταίνεται και στη συνέχεια σιγά σιγά θα πήζει. Σε αυτό το στάδιο το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει. Μπορούμε να βάλουμε μεμβράνη από πάνω εφάπτοντας την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
Και τα δύο υλικά δεν πρέπει να είναι ζεστά! Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια. Διακοσμούμε με φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.