Info
750 γρ. (περίπου 3 μέτριες) γλυκοπατάτες, κομμένες σε μοίρες
10 γρ. ελαιόλαδο
Aλάτι + πιπέρι
Για τη vegan μαγιονέζα ελιάς και μαύρης τρούφας:
250 γρ. ελαιόλαδο
125 γρ. γάλα σόγιας
2 κ.σ. μηλόξιδο
Αλάτι - πιπέρι
3 κ.γ. πάστα ελιάς με μαύρη τρούφα
1. Για να φτιάξουμε τις γλυκοπατάτες: Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε νερό μέχρι να κοχλάσει και προσθέτουμε τις φέτες γλυκοπατάτας. Τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ταψί. Αλείφουμε τις γλυκοπατάτες με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C για 10-15 λεπτά.
2. Για τη μαγιονέζα: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα σόγιας, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενωμένο μείγμα. Ρίχνουμε στο μπολ την πάστα ελιάς με τρούφα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μπολ.
3. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε πιατέλα και βάζουμε τη μαγιονέζα τρούφας στο κέντρο για ντιπ. Απολαμβάνουμε!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.