Info
300 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από το βράδυ, ψημένοι για 20-30 λεπτά στη χύτρα. Αν δεν έχετε χύτρα, κοχλάστε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
100 γρ. νερό
1 κύβος λαχανικών
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι – Πιπέρι
2 φρέσκα, ψημένα καλαμπόκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
1. Στραγγίζουμε τα μουλιασμένα φασόλια, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε τα φασόλια στη χύτρα με νερό και ψήνουμε σε πίεση για 20-30΄ μέχρι να ψηθούν. Στραγγίζουμε.
2. Στον κάδο μιας μεγάλης κατσαρόλας ρίχνουμε το λάδι για να ζεσταθεί, τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τους ψημένους γίγαντες, τις ντομάτες, το νερό, τον ζωμό, τον πελτέ, την πάπρικα, το κύμινο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
3. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, σαλάτα ή ακόμα και με ρύζι.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.