Info
1200 γρ. γάλα ελαφρύ 1,7% λιπαρά
210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
35 γρ. κορν φλάουρ
3 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι
90 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη:
2 κ.σ. νερό
1 αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ. μέλι
λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
2. Σε ένα γουόκ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
3. Όταν το μείγμα ενωθεί, τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
4. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μια ταρτιέρα 28 εκ. και το απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
5. Φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αβγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε με ένα πινέλο κουζίνας σ' όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
6. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε με το μέλι και τα φιστίκια Αιγίνης.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.