×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Γαλατόπιτα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος40’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

1200 γρ. γάλα ελαφρύ 1,7% λιπαρά

210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

35 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα από 1 λεμόνι

90 γρ. βούτυρο


Για την επικάλυψη:

2 κ.σ. νερό

1 αβγό

2 κ.σ. ζάχαρη


Για το σερβίρισμα:

1 κ.σ. μέλι

λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης 

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

2. Σε ένα γουόκ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

3. Όταν το μείγμα ενωθεί, τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

4. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μια ταρτιέρα 28 εκ. και το απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.

5. Φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αβγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε με ένα πινέλο κουζίνας σ' όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

6. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε με το μέλι και τα φιστίκια Αιγίνης.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!