Info
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έξτρα για το αλεύρωμα
10 γρ. αλάτι
20 γρ. στιγμιαία μαγιά
100 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. νερό
125 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες
φρέσκα φύλλα βασιλικού
15 γρ. αλάτι, διαλυμένο σε 60 γρ. νερό
1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το μισό ελαιόλαδο και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
3. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ανακατεύουμε στη ζύμη τα 100 γραμμάρια από τις ελιές και όλο τον βασιλικό. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο ταψί σε ένα κομμάτι περίπου 15 Χ 20 εκ. Αφήνουμε την focaccia για 1 ώρα να ψηλώσει ξανά.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °C. Αλείφουμε την κορυφή της ζύμης με το θαλασσινό νερό, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια καρφώνουμε τις υπόλοιπες ελιές στη ζύμη.
5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει λίγο. Σερβίρουμε τη focaccia μας ζεστή.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.