×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Focaccia με ελαιόλαδο, βασιλικό και ελιές από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας20’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος20’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έξτρα για το αλεύρωμα

10 γρ. αλάτι

20 γρ. στιγμιαία μαγιά

100 γρ. ελαιόλαδο 

300 γρ. νερό

125 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες

φρέσκα φύλλα βασιλικού

15 γρ. αλάτι, διαλυμένο σε 60 γρ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το μισό ελαιόλαδο και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.

3. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ανακατεύουμε στη ζύμη τα 100 γραμμάρια από τις ελιές και όλο τον βασιλικό. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο ταψί σε ένα κομμάτι περίπου 15 Χ 20 εκ. Αφήνουμε την focaccia για 1 ώρα να ψηλώσει ξανά.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °C. Αλείφουμε την κορυφή της ζύμης με το θαλασσινό νερό, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια καρφώνουμε τις υπόλοιπες ελιές στη ζύμη.

5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει λίγο. Σερβίρουμε τη focaccia μας ζεστή.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!