Info
100 γρ. πλιγούρι ψιλό
250 γρ. ζεματιστό νερό
το ξύσμα φλούδας και χυμός από 1 λεμόνι
½ κ.γ. κύμινο
αλάτι και πιπέρι
120 γρ. αγκινάρες σε λάδι συσκευασίας, χοντροκομμένες
1 κ.σ. από το λάδι συσκευασίας των αγκιναρών
½ κ.γ. μουστάρδα
3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 φιλέτα λαβράκι, χωρίς κόκκαλα και δέρμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι με το ζεματιστό νερό, τον χυμό και το ξύσμα φλούδας λεμονιού, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, το πλιγούρι θα έχει τραβήξει όλο το νερό.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τις αγκινάρες με το λάδι συσκευασίας της αγκινάρας, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
3. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 °C στον αέρα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα λαβράκι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15’.
4. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τη σαλάτα σε δύο πιάτα και τοποθετούμε το ψάρι από πάνω. Γαρνίρουμε με άνηθο και φέτες λεμονιού.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.