Info
Για 4 μερίδες:
300 γρ. ξηρά φασόλια μαυρομάτικα
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί
χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ. νερό
1 κύβος ζωμoύ λαχανικών
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1. Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα φασόλια μας σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από την ώρα που η χύτρα μαγειρεύει σε πίεση. Στραγγίζουμε τα φασόλια.
2. Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μας για 1-2 λεπτά για να μυρίσει. Προσθέτουμε το μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό και το ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα, ψιλοκομμένα μυρωδικά και ψωμί.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.