Info
225 γρ. ξηρά ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 36 ώρες και μετά στραγγισμένα πολύ καλά
½ μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
¼ ματσάκι φύλλα μαϊντανού
¼ ματσάκι φύλλα κόλιαντρου
1 πράσινη καυτή πιπεριά χωρίς σπόρους
½ κ.γ. σπαστό κόλιαντρο ξηρό
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
25 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
20 γρ. ελαιόλαδο για να ψήσουμε
1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
2. Βάζουμε το μείγμα καλυμμένο για 30 λεπτά στο ψυγείο (αν έχουμε τον χρόνο) για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
3. Πλάθουμε το μείγμα σε φαλάφελ, περίπου 40 γρ. το καθένα, χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Τοποθετούμε τα φαλάφελ σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με το λάδι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
5. Σερβίρουμε τα φαλάφελ πάνω σε αραβική πίτα, με ψιλοκομμένο λάχανο, ντοματίνια, ψιλοκομμένο αγγουράκι, μαρούλι, χούμους, χτυπημένο ταχίνι και πίκλες!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.