×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Εύκολα σπαγγέτι με μπιζέλια και προσούτο από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας10’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι 

4 αβγά

1/3 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού

50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

250 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια

12 φέτες φρέσκο προσούτο κομμένο σε κομματάκια

125 γρ. (1 μπάλα) τυρί μπουράτα σκισμένο σε κομμάτια

Ελαιόλαδο για να σερβίρουμε


Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.

2. Παράλληλα, χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Τέλος, προσθέτουμε μια πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πίσω στη ζεστή κατσαρόλα. Δουλεύοντας γρήγορα, προσθέτουμε το μείγμα αβγών στα ζεστά ζυμαρικά και αμέσως αρχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά και να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

4. Προσθέτουμε το προσούτο και την μπουράτα. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα ή μπολ. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι -αν θέλουμε- και απολαμβάνουμε.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!