Info
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φρέσκια πράσινη καυτή πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. κουρκουμάς
750 γρ. φιλέτο πέρκας, χωρίς κόκκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
400 γρ. (1 κονσέρβα) ελαφρύ γάλα καρύδας
400 γρ. (1 κονσέρβα) ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. αρακάς
Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1.Πρώτα ετοιμάζουμε το ρύζι μας μαγειρεύοντάς το σε μια μικρή κατσαρόλα ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
2.Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι, το τσίλι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερού -αν χρειαστεί- και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψάρι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.
3. Σερβίρουμε το curry μας με το ρύζι τελειώνοντας με φύλλα κόλιανδρου.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.