Info
120 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
140 γραμ. ζάχαρη
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
40 γραμ. βούτυρο
120 γραμ γάλα καρύδας
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
6 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια
Για τη διακόσμηση:
100 γραμ. καρύδα τριμμένη
Για το frosting καρύδας:
250 γραμ. ζάχαρη άχνη
80 γραμ. βούτυρο
25 γραμ γάλα καρύδας
Για τα cupcakes καρύδας με ανανά:
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5΄μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα καρύδας και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4. Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23΄-25΄.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε ένα κορνέ με frosting καρύδα και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Για το frosting καρύδας:
Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο και το γάλα καρύδας για 5΄, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.