Info
Για 6 μπουρέκια:
Για τη ζύμη:
280 γρ. αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
½ κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση:
360 γρ. (1 συσκευασία) φρέσκια αναρή, κομμένη σε κομματάκια
40 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ανθόνερο
γύρω στο 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο πολυμίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε.
2. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια αναρής και τα θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο και ανακατεύουμε.
3. Σ’ έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε φύλλο χρησιμοποιώντας ένα πλάστη περίπου 0.5 εκ. πάχους. Χρησιμοποιώντας ένα μέτριο μπολ με διάμετρο γύρω στα 16 εκ., από την ανάποδη πλευρά του σαν κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη σε τρία στρογγυλά κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη για να έχουμε 6 στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
4. Γεμίζουμε το μισό του κάθε κομματιού με αναρή και διπλώνουμε στη μέση. Πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες του μπουρεκιού για να το σφραγίσουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε 6 μπουρέκια.
5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό λάδι μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τα μπουρέκια ένα-ένα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το λάδι με μια τρυπητή σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.