×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Baby καλαμάρι με πικάντικη vegan μαγιονέζα από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος10’
  • NAVA ΕυκολίαΕύκολη

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για τη μαρινάτα:

 χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. ζάχαρη


Άλλα Υλικά:

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπούκοβο

100 γρ. corn flour

200 γρ. αλεύρι συνηθισμένο

400 γρ. καλαμαράκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες


Για να τηγανίσουμε:

500 ml ηλιέλαιο


Εκτέλεση συνταγής

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού και μαρινάρουμε για 10΄.

2. Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε το αλάτι, το μπούκοβο, το corn flour και το αλεύρι.

3. Ρίχνουμε τις ροδέλες καλαμαριού στο μείγμα με αλεύρι και γυρίζουμε για να καλυφθούν οι ροδέλες με το μείγμα. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

4. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα καλαμάρια μας σε 3 δόσεις σε καλάθι τηγανίσματος. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια μας μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά την κάθε δόση.

5. Τοποθετούμε τα ψημένα καλαμαράκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με τη vegan μαγιονέζα δίπλα.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!