Info
Για τη μαρινάτα:
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ζάχαρη
Άλλα Υλικά:
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπούκοβο
100 γρ. corn flour
200 γρ. αλεύρι συνηθισμένο
400 γρ. καλαμαράκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Για να τηγανίσουμε:
500 ml ηλιέλαιο
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τις ροδέλες καλαμαριού και μαρινάρουμε για 10΄.
2. Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε το αλάτι, το μπούκοβο, το corn flour και το αλεύρι.
3. Ρίχνουμε τις ροδέλες καλαμαριού στο μείγμα με αλεύρι και γυρίζουμε για να καλυφθούν οι ροδέλες με το μείγμα. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
4. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα καλαμάρια μας σε 3 δόσεις σε καλάθι τηγανίσματος. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια μας μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά την κάθε δόση.
5. Τοποθετούμε τα ψημένα καλαμαράκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά, με τη vegan μαγιονέζα δίπλα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.