Info
Για το Zάταρ:
3 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Για το λεμονάτο γιαούρτι:
200 γρ. γιαούρτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Για το λάδι τσίλι:
25 γρ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. μπούκοβο
½ κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
Για τα αβγά:
30 γρ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα αβγά
Για το σερβίρισμα:
διάφορα φρέσκα αρωματικά βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι και άνηθο
καβουρδισμένο σουσάμι
φρυγανισμένο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας Ζάταρ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το Ζάταρ (διατηρούμε το μείγμα, αν θέλουμε, και για έως 2 μήνες αποθηκευμένο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο).
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε πιάτα σερβιρίσματος.
3. Για να φτιάξουμε το λάδι τσίλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
4. Τώρα φτιάχνουμε τα αβγά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά και τηγανίζουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Αφαιρούμε τα αβγά από το τηγάνι και τα βάζουμε στα πιάτα με το γιαούρτι πάνω σε φρυγανιά.
5. Πασπαλίζουμε με το Ζάταρ και το σουσάμι τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε πολλά φρέσκα βότανα, περιχύνουμε με το λάδι τσίλι και απολαμβάνουμε!
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.