Info
1/4 φλ ελαιόλαδο
2 φλ φακές ψιλές
1 φλ σιτάρι (ή χοντρό πλιγούρι)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ σκόρδο σε φέτες
1 πράσο τρυφερό σε λεπτές φέτες
1 καρότο τριμμένο
1 κόκκινη γλυκοπατάτα κομμένη σε καρέ
1 δαφνόφυλλο
λίγες πρέζες κύμινο
1 κγ αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ξύδι για το σερβίρισμα
Βράζουμε τις φακές για 5’ και πετάμε το νερό. Τις στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ.
Ζεσταίνουμε 2 κσ από το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο για 3-4’.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό.
Έπειτα, προσθέτουμε τις φακές και το σιτάρι, το καρότο και την γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό ζεστό να καλυφτούν οι φακές (ή ζωμό), το δαφνόφυλλο και το κύμινο.
Σιγομαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν και να μείνουν με λίγη σούπα.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Όταν μαλακώσουν οι φακές και έχει χυλώσει το σιτάρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε δυνατά το φαγητό.
Τέλος, ρίχνουμε τον ξερό δυόσμο και σβήνουμε τις φακές.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί.
Αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να σταθεί για 10’.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τις χυλωμένες άσπρες φακές, με τα απίστευτα αρώματα και την μοναδική νοστιμιά.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.