Info
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. πετιμέζι
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξεκινάμε τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.
Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄- 4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.