Info
Για το κοτόπουλο:
400 γρ. (2 φιλέτα) κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
Για το μείγμα μπαχαρικών:
2 κουταλάκια κύμινο
2 κουταλάκια πάπρικα
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια σουμάκι
¼ κουταλάκι καυτή κόκκινη πιπεριά
30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/8 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
15 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ντοματοπελτές
1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα Fattoush:
1 μικρή αραβική πίτα, ψημένη στον φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά
Τρυφερά φύλλα από ½ κυπριακό μαρούλι, χοντροκομμένα
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για τη σάλτσα της σαλάτας:
35 γρ έψημα ροδιού
25 γρ λευκό ξίδι
2 κ.γ. σουμάκι
70 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
60 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
2 αραβικές πίτες
Γιαούρτι στραγγιστό
1. Πρώτα πρέπει να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μείγμα μπαχαρικών, το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελτέ, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον για 30’.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη. Η ποσότητα είναι περισσότερη απ’ ό,τι θα χρειαστούμε αλλά αυτή η σάλτσα ταιριάζει και με πολλές άλλες σαλάτες.
3. Για να ψήσουμε, ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλό μας να ψηθεί.
4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σαλάτας, ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από τη σάλτσα και σπάζουμε μέσα στη σαλάτα την ψημένη και καβουρδισμένη πίτα. Ανακατεύουμε καλά και τελειώνουμε με επιπλέον σουμάκι.
5. Σερβίρουμε σε όμορφα πιάτα. Τοποθετούμε ως βάση μια μικρή αραβική πίτα, τα κομμάτια κοτόπουλο σε ξυλάκια πάνω στην πίτα με σαλάτα και γιαούρτι δίπλα.
Καθημερινά 09:00 με 17:00
Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!
© Copyright 2024 -NAVA. Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.